ENGLISH VERSION

Kristály Dental

Minden jog fenntartva.

A weboldal
tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.

Publikációink

Légy óvatos

 

Az interneten számtalan Weboldal van, ahol a keresett fajtákra találhatunk.

Sajnálatos, hogy sokan ezek között a legtöbben úgynevezett közvetítők. Ezek a közvetítők adják-veszik a kutyákat az szaporitóknak - Puppy miller-nek magyarul kutyagyáraknak.

Az árajánlatuk képtelenség és gyalázatos,- erkölcstelen tenyésztő álmodik csak ilyen összegekről.

Sok ajánlatban a "szállítást" -shipping- magában foglalja az ár, ám amikor a kölyök szállítási ideje valóban eljön, akkor hirtelen, már a vevő költsége lesz ez a kiadás is, ami sok esetben nagyon drága.

 

Zavaró a helyzet, amikor a hirdetések az Amerikai Kennel Club -AKC pedigréjével hirdeti a kölyköt.

Mentettünk meg több kölyköt ilyen hirdetések alapján, csakhogy a kölyköket nem regisztrálhatták az AKC-ban. Ugyanis vagy egyik szülő sincs regisztrálva, vagy csak az egyik, de így az AKC nem ad ki Pedigrét, tehát nem lehetnek ott regisztrálva sem.

Amelyik kölyök nincsen az AKC-ban regisztrálva más komoly, etikus szervezetnél sem regisztrálható.

 

Kapcsolatban voltunk szaporítókkal és minden esetben mondtuk, hogy nem kellenek olyan papírok, csak úgy.

Ez röviden annyit jelentett, hogy elég, ha a kölyök az APRI-ban vagyis az American Pet Registery Inc.-ben van regisztrálva esetleg egy más "no name" szervezetnél .

Ezért ezek a szaporítók - puppy miller- csináltak maguknak egy saját szervezetet. Ez az APRI , melynek pedigréjét sem az AKC sem más legitim kutyás szervezet nem fogadja el, sőt ilyen törzskönyvvel kiállítani sem enged!!!!!

 

Tehát több esetben találtunk olyat, hogy komplett törzskönyve nincsen a kölyöknek, csak az apja és anyja neve. Az APRI a szaporító kérésére eltitkolja, elhallgatja a további információkat.

 

Bár mi kutattuk a világban, hogy infót kapjunk a szülőkről, de képtelenség volt bármilyen infot is szerezni, amely segített volna az útbaigazításban és elhinni, hogy ők mások és nem puppy milleres Dandiek.

 

Tanácsoljuk és kérünk mindenkit, hogy nagy óvatossággal és figyelemmel legyenek a visszaélésekre tekintettel, ha ilyen oldalakat böngésznek, és esetleg innen vennének kutyust.

 

Légy óvatos vásárló !Benkő Benedekné