ENGLISH VERSION


Kristály Dental


Minden jog fenntartva.

A weboldal
tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.

Vértestolnán élünk (Tatától 12km-re) kertes családi házban.
Mindig nagy családra vágytunk. Ez szerencsére így is alakult, mert az életünk mindig a gyerekek és az állatkáink körül forgott. Csodás Dandie Dinmont kutyáink és Karthauzi cicáink nagyon sok örömet és sikert hoznak az életünkben.

Mindig nagy gondossággal és nagy felelősségel választottuk ki ezeket a különleges fajta kutyákat és cicákat.


Tagja vagyok Felis Hungarica /FIFE/, DCHA /FIFE/ macska egyesületeknek, és a Chat de Chartreux /Paris/ chartreux klubnak, ahonnan a fajtára vonatkozó irodalmat megkaptam. Cicáim nevelése és tenyésztése során a francia standard előírásait veszem figyelembe.

FIV, FelV, FcoV és FIP (PCR) negatív, és PKD negatív géntesztekkel rendelkező, folyamatosan ellenőrzött tenyészet.

Tagja vagyok a MEOE /FCI/ és az Osztrák Terrier Klubnak /ÖKFT/

Őszintén bevallhatom hogy nem csalódtunk Bennük. A családban, 5 Dandie, 7 Chartreux cica él. Fuji az Akita őrzi a házat.

Mindig fontos szempont hogy cicáink és kutyáink testi és lelki fejlődése harmonikus legyen. Sokat foglalkozunk velük igazi családi kutyák ők, és természetesen a cicákkal is jól kijönnek, minden terrier tulajdonságot megcáfolva.

Rendszeresen járunk kiállitásokra, és kutyáink és cicáink egész Europában megállják a helyüket. Minden Dandienknek Champion győztes cimei vannak.
A nálunk született kiskutyák között, több Interchampion, Európa és Világgyőztes kutya van.


Kezdettől kapcsolatban vagyok a legnevesebb német, osztrák, angol, francia, holland és finn tenyésztőkkel. A tőlük kapott szakirodalom segítségével nevelem és tenyésztem ezt a kedves és bohókás fajtát.

A cicáinkra is nagyon büszkék vagyunk, mert Luca, Charlotte, Anis, Cherie, Duchesse, Isabelle, Muumi Interchampion és Champion cimmel rendelkeznek.

Boldogok és büszkék vagyunk hogy rátaláltunk a Chartreux-Karthauzi cicákra és Dandie Dinmont kutyákra.

Szerelem volt első látásra és ez a szerelem tovább él és erősödik!

"Ahhoz, hogy reális képünk legyen arról, milyen fontosak vagyunk, szükségünk van egy kutyára, amelyik imád, és egy macskára, amelyik lenéz minket."
Derek Bruce